De gitaar is een van de meest populaire instrumenten. Het overtreft vele anderen zoals de piano en drums, want hij is handig en makkelijk mee te nemen. Een gitaar is ook onderdeel van de immer populaire popgroep, en deel uitmaken van een popband zal altijd een droom voor veel jonge muzikanten zijn. Het belichaamt succes en populariteit. Gitaar leren spelen is FUN en dit artikel legt uit hoe je ‘t moet doen.

Het doel van gitaarlessen zal zijn om op de juiste manier te beginnen met gitaarspelen en het ontwikkelen van een goede techniek zodat je droom van gitaarspelen kan uitkomen. Het is relatief gemakkelijk om jezelf gitaar te leren spelen en ik denk dat deze online manier van leren een goede is, maar je moet altijd een soort van de lesplan hebben zodat je wel vooruitgaat.

Dit is een overzicht van enkele van de belangrijke dingen die je moet doen als beginnend gitarist.

Een:
Je moet de blengrijkste onderdelen van een gitaar kennen. De belangrijkste onderdelen zijn de nek, de klankkast, en het klankgat. De andere delen zijn de kop waar de stemmechanieken zich bevinden; de toets; de frets oftewel de dunne metalen strips op de toets; de kam en stemsleutels die worden gebruikt voor de juiste toon; de snaren, de brug- en brugzadel voor het eindpunt van uw gitaarsnaren; het staartstuk en de pickups oftewel de elementen (bij een elektrische gitaar). Dit zijn slechts de zichtbare onderdelen. In feite kan een gitaar maar liefst 200 onderdelen hebben die allemaal semenwerken samen om het perfecte geluid geven.

Twee:
U moet ook weten wat een chromatische toonladder is. Dit is de meest fundamentele westerse toonladder, en u zult moeten weten hoe u de chromatische toonladder kunt gebruiken. Deze schaal heeft 12 chromatische noten. Om te leren hoe je de gitaar bespeelt, moet je beginnen met het uitproberen van 4-toons combinaties, met behulp van de verschillende frets. De reden waarom u de chromatische toonladder wilt beoefenen is dat dan niet alleen uw vingers vertrouwd raken met de verschillende posities, de oefeningen bevorderen ook uw spieren.

Drie:
Als je jezelf wilt leren gitaarspelen moet je beginnen met te leren hoe je een gitaar moet stemmen. Dit betekent ook je gehoor to ontwikkelen om de juiste toonhoogte te herkennen of correct de verschillende posities te bepalen. Er zijn goede online stem-websites die je heel goed kunt gebruiken om je gitaar op de juiste manier te stemmen. De standaard manier om een gitaart te stemmen is E, A, D, G, B en e, De snaren zijn ingedeeld volgens dikte waarbij E de dikste en e de dunste snaar is.

Vier:
Door gitaarlessen voor beginners te volgen zul je ook een paar gemakkelijke gitaar akkoorden leren zoals de C-majeur, G-majeur, en D-majeur akkoorden. Als je deze eerste drie akkoorden kunt uitvoeren, kun je vervolgens een paar andere akkoorden uitproberen zoals de E-mineur, A-mineur, en D-mineur akkoorden. Ook moet je beginnen vertrouwd te raken met het tokkelen en andere technieken om de gitaarsnaren te bespelen.

Vijf:
Begin nu met het leren van verschillende soorten toonladders. Op deze manier, kun je zelf gitaar leren spelen en een betere coördinatie van je vingers en gehoor ontwikkelen. Het kan behoorlijk saai zijn, maar het doel van dit soort oefeningen is absoluut zinvol. Als je daarna ook probeert deze toonladders achterstevoren te spelen zul je later merken hoeveel plezier je ervan zult hebben in de praktijk. Neem de tijd en haast je nooit on de toonladders te leren spelen. Het doel hier is om ervoor te zorgen dat elke noot duidelijk te horen is.

Zes:
Als je wilt leren gitaar te spelen moet je ook beginnen de gitaarsnaren bij hun standaardnaam te noemen.Elke gitaar snaar heeft een bepaalde toonhoogte die we aangeven met een letter net zoals ook elk gitaarakkoord met een letter wordt aangegeven. Dit is belangrijk omdat, wanneer je gitaar bladen aan het lezen bent, je letters in plaats van notities zult zien. In sommige gitaar boeken staatn gewoon de letters boven de woorden, zonder verdere uitleg. Lees hier meer over verschillende snaarinstrumenten.

Als je de hierboven genoemde gitaar lesson volgt, kunt je beginnen met het spelen van eenvoudige liedjes of zelfs je eigen muziek maken. Als je dit eenmaal beheerst kun je later beginnen met het spelen van meer complexe gitaar speelstijlen. Als je leert hoe je gitaar moet spelen, kun je nog meer genieten van de magie van muziek en later ook je eigen muziek componeren.