Het soort type gitaar voor beginners hangt er een beetje vanaf welke soort muziek je gaat spelen. Er zijn namelijk 2 soorten gitaren elektrische en akoestische. Het is aan te bevelen eerst maar eens een eenvoudige spaanse (akoutische met nylonsnaren) te kopen. Ten eerste omdat de afstand tussen de snaren ites ruimer is en ten tweede omdat stalen snaren nogal in je vingers kunnen snijden als je er nog geen eelt op hebt gekregen wat een beetje pijnlijk kan zijn. Laten we eens zien, welke gitaar is goed voor voor beginners?

Een akoestisch gitaar is een gitaar die geen elementen heeft die het geluid versterken in speakers dus wat je hoort is wat je krijgt. Wel heb je de mogelijkheid om een akoestisch/electro gitaar te kiezen daar kun je gewoon op spelen maar je kunt hem ook op een versterker aansluiten.

Als je de akoestische gitaar kiest met stalen snaren dan ga je richting pop, en je gaat richting klassiek en naar de spaans en flamenco stijl als je de nylon snaren gebruikt. Het ligt er dus een beetje aan welke richting je kiest als je wilt leren gitaarspelen.

Hiervoor kun je ook verder advies in winnen bij een gitaarshop bij jouw in de buurt want er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende muziekstijlen. De magie van muziek zal je betoveren en je zult trots zijn dat je een instrument kunt bespelen en misschein wel anderen kunt bekoren!

De elektrische gitaar wordt meestal gebruikt door iemand die in een bandje speelt een gitaarsolo of door iemand die vaak moet optreden voor een publiek zodat het geluid kan worden versterkt door een versterker. Het leren spelen op een gitaar zal in ieder geval je algemene muziekale vorming bevorderen en je gevoel voor ritme en timing zal ook gegarandeerd een positieve impuls krijgen.

Let wel op dat je goede kwaliteit snaren koopt van een goed merk want dit beinvloed de klank die van je gitaar af zal komen dus als je snaren niet goed zijn dan is de kans dus groot dat als je de versterker aansluit dat daar dan ook het geluid niet goed tot zun recht en dat zou jammer zijn en werkt ook niet echt motiverend om te spelen dus let hier mee op.

Wat je kunt doen om te horen wat voor soort snaren dat je op je gitaar wil hebben is door naar een gitaarwinkel te gaan en gewoon eens wat uit te proberen. Leg uit wat voor soort muziek je ermee wil gaan spelen en waarvoor dan kunnen ze je altijd goed adviseren. Probeer een aantal gitaren uit en luister of je ze mooi vindt klinken want klank is natuurlijk voor iedereen net even iets anders. Er zijn natuurlijk veel meer snaarinstrumenten en wie weet ga je, als je eenmaal de kunst van het gitaarspelen beheerst, ook nog wel een ander snaarinstrument leren spelen.

Ik zou in het begin een iets goedkoper merk gitaar nemen waar je goed op kunt oefenen daar kunnen ze je ook advies over geven. Als je al eenmaal een tijdje speelt en je hebt de feeling goed te pakken dan kun je altijd nog over gaan naar een duurder merk gitaar als je heel erg zeker bent van je zaak en je wilt goed aan de slag gaan dan kun je natuurlijk ook meteen een goed merk gitaar kopen.